Ako vybrať kosačku Fieldmann

Ako vybrať kosačku Fieldmann

Kritériá pre správny výber Fieldmann kosačky

Predtým, ako si vyberiete svojho pomocníka na kosenie, premyslite si, aký veľký pozemok budete kosiť. Veľkosť pozemku totiž určuje, aký typ kosačky Fieldmann bude pre vás ideálny. Nielen to však zohráva hlavnú úlohu pri výbere vhodnej kosačky. Ďalším kritériom, ktoré vám pomôže vybrať si vhodný model, je šírka záberu kosačky. 
 

Fieldmann kosačka a jej veľkosť kosenej plochy

Pre lepšiu predstavu sa môžete inšpirovať nasledujúcim rozdelením, kde vysvetľujeme, aký typ kosačky Fieldmann je ideálny pre konkrétnu veľkosť pozemku. 
  • pre pozemok s veľkosťou do 500 m2 sú ideálne akumulátorové kosačky
  • veľkosť pozemku od 750 - 1 000 m2 zvládnu elektrické kosačky
  • s pozemkom väčším ako 1 000 m2 si perfektne poradia benzínové kosačky

Šírka záberu Fieldmann kosačky

Fieldmann kosačky majú šírku záberu väčšinou od 45 - 56 cm. Tento údaj určuje šírku pokoseného pruhu na jeden prechod. Čím väčšiu šírku záberu kosačka Fieldmann má, tým menej sa s ňou po záhrade nachodíte. Pri výbere vhodnej veľkosti záberu myslite aj na prípadné prekážky v záhrade, ako sú stromy a kríky. Najmä, ak sú v blízkosti seba, je dôležité, aby sa medzi ne kosačka zmestila a pokosila trávnatú plochu medzi nimi bez ťažkostí. 

Odporúčaná šírka záberu kosačky Fieldmann nájdete v našej ponuke? 

Kúpa kosačky nemusí byť náročnou záležitosťou ak viete, čo od nej očakávate. Okrem veľkosti koseného terénu je ďalším krokom pre výber správneho modelu aj typ zdroja energie kosačky. Na základe typu pohonu si môžete vybrať z 3-och typov kosačiek a zistiť, ktorá vám bude najviac vyhovovať. 
1. Benzínové kosačky Fieldmann
2. Elektrické kosačky Fieldmann
3. Akumulátorové Fieldmann kosačky

Benzínové Fieldmann kosačky - zvládnu akýkoľvek terén

Ak potrebujete skutočne výkonnú a spoľahlivú kosačku, skvelým riešením je benzínová kosačky Fieldmann. Vďaka silnému 4-taktnému motoru si poradí aj s akýmkoľvek nerovnomerným terénom. Hravo zvládnete pokosiť svahy, vysokú trávu a veľkú záhradu (nad 1000 m2) s hustým porastom, prekážkami a nerovnosťami. 

Benzínové kosačky Fieldmann majú veľmi dlhú životnosť aj vďaka oceľovému šasi. Okrem toho sa môžu pochváliť variabilitou v nastaveniach. Benzínovej kosačke Fieldmann môžete napríklad nastaviť výšku kosenia až v 8 pozíciách (v závislosti od vybraného modelu). 

Niektoré modely majú indikátor naplnenia zberného koša, ktorý vás informuje o tom, kedy je potrebné zberný kôš vyprázdniť. Kolesá kosačky majú vďaka guľôčkovým ložiskám tiež dlhú životnosť. Ergonomická a polohovateľná rukoväť kosačky je samozrejmosťou. 

Benzínové Fieldmann kosačky však toho zvládnu oveľa viac. Vďaka systému kosenia 4v1 pozbierajú pokosenú trávu a zvládnu aj zadné a bočné odhadzovanie či mulčovanie. 

 

Pre benzínové Fieldmann kosačky s pojazdom je kosenie hračka

Vo všeobecnosti bývajú benzínové kosačky s plnou nádržou ťažšie a manipulácia s nimi si vyžaduje väčšiu fyzickú silu. Viac sily tiež vynaložíte, ak potrebujete kosačkou pokosiť nerovnomerný povrch. Riešením je benzínová kosačka Fieldmann s pojazdom, s ktorou sa stane kosenie zábavou. Stačí zatiahnuť za špeciálnu páku a určovať smer kosačke. S Fieldmann kosačkou s pojazdom vynaložíte minimum fyzickej námahy a vaša záhrada bude perfektne pokosená. 


Elektrické kosačky Fieldmann - elegantné riešenie pre stredne veľké záhrady

Elektrická kosačka Fieldmann je špecialista na stredne veľké záhrady do 1000 m2. Má síce nižší výkon oproti benzínovému variantu, ale je skoro bezúdržbová a navyše nemusíte myslieť na dopĺňanie paliva. Je ideálna všade tam, kde je prívod elektrickej energie. Okrem toho vás a ani vašich susedov nebude obťažovať prílišný hluk. Fieldmann elektrická kosačka je totiž oveľa menej hlučná ako benzínové modely. 

Od naozaj výkonnej elektrickej kosačky sa očakáva príkon aspoň 1400 W. Fieldmann elektrické kosačky tieto hodnoty prevyšujú a môžu sa pochváliť príkonom až do 2000 W. 

Okrem toho, že sú to skutočne výkonné záhradné stroje, majú množstvo ďalších benefitov, ktoré uľahčujú a spríjemňujú prácu pri kosení. Umožňujú pohodlné nastavenie výšk kosenia v niekoľkých polohách a majú ergonomické, výškovo nastaviteľné a najmä sklopné madlo. Elektrická kosačka Fieldmann so sklopným madlom je tak oveľa skladnejšia. 

Aku kosačky Fieldmann - dokonalý trávnik vždy, keď si zmyslíte

Ak hľadáte šikovnú kosačku do menšej záhrady, ktorá navyše ešte aj šetrí životné prostredie, akumulátorová Fieldmann kosačka je tou správnou voľbou. Manipulácia s touto kosačkou je jednoduchá vďaka jej nízkej hmotnosti a poteší vás aj nízka hlučnosť kosačky. 

Aku kosačky Fieldmann sú vybavené výkonným systémom batérií Li-Ion 2x 20 V (2 Ah), vďaka ktorému si poradia s veľkosťou kosenej plochy až do 750 m2. K aku kosačke Fieldmann si môžete dokonca zaobstarať aj rýchlonabíjaciu stanicu, ktorá 2 Ah akumulátor nabije už za 60 minút. 

Aký trávnik pokosí vretenová kosačka Fieldmann?

Perfektný vzhľad trávnika v štýle golfového či tubalového ihriska dosiahnete iba s vretenovou Fieldmann kosačkou. Tieto kosačky sú určené pre kosenie menších plôch do 350 m2 a manipulácia s nimi je veľmi pohodlná a jednoduchá. 

Fieldmann vretenová kosačka oseká trávnik šetrným spôsobom vďaka 5-tim ostrým nožom a výšku kosenia umožňuje nastaviť v rozmedzí od 13 - 47 mm (v závislosti od modelu).

V ponuke nájdete výkonnú elektrickú vretenovú kosačku Fieldmann alebo ručnú vretenovú Fieldmann kosačku, ktorá vás prekvapí nielen svojim kvalitným prevedením, ale aj nízkou cenou. 



 
Zpět na fieldmann blog